Bajram-namaz klanjan u svim tuzlanskim džamijama (Foto)

0
665

Prateći higijensko-epidemiološke mjere koje su podrazumijevale korištenje zaštitnih maski, vlastitih serdžada i fizičku distancu, vjernici su jutros boravili u svim tuzlanskim džamijama, a centralno obilježavanje Kurban-bajrama upriličeno je u džamiji Kralja Abdullaha.

Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović, koji je tom prilikom poslao poruke mira i dobrote.

Vjernike je pozvao da ojačaju i učvrste odlučnost u radu za zajedničko dobro te da se oslanjaju u svom životu na dragog Boga i grade međusobno povjerenje.
“Ovi mubarek dani su najdragocjenija prilika da muslimani svojom obnovljenom duhovnom snagom i bajramskim zajedništvom osnaže i učvrste međusobne spone. Istovremeno, ovaj naš blagdan svojim univerzalnim načelima i porukama muslimane povezuje sa svim drugim ljudima”, istaknuo je muftija tuzlanski.

Naš fotoreporter posjetio je Behram-begovu džamiju u Tuzli, gdje je se okupio priličan broj vjernika, a bajram-namaz je predvodio Ahmed ef. Hatunić. (TL, foto: D. Zabuš)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here