Bajević: Vjerujem u igrače iako za protivnike imamo neke od najboljih svjetskih reprezentacija

Dušan Bajević i saradnici su danas u Zmajevom gnijezdu u Zenici okupili reprezentativce BiH prvi put u njihovom mandatu.

Zmajeve u narednim danima očekuju utakmice nove sezone Lige nacija s Italijom u Firenci i Poljskom u Zenici, a Bajević se obratio javnosti.

“Igrači polako dolaze, vjerujem da će svi doći do kraja dana, kada ćemo znati pravo stanje. Nadam se da su svi zdravi i spremni za utakmice koje nas čekaju, vjerujemo u njih iako igramo s nekim od najboljih reprezentacija”, izjavio je Bajević.

Selektor od igrača očekuje da budu odgovorni i da budu na nivou na kakvom objektivno mogu biti.

“Poznajem sve igrače, dobri su momci i nogometaši. Očekujem da budu odgovorni i spremni na svaki korak. Za reprezentaciju je čast svakome da igra i da se bore za njene boje. Očekujem da budemo onakvi kakvi možemo biti”, rekao je selektor Zmajeva.

Vremena za pripreme nema mnogo, pošto se meč u Firenci s Azzurrima igra već u petak.

“Imamo malo vremena za ovo što nas čeka, od početka moramo biti spremni i upoznati igrače s onim što ih čeka na utakmici”, poručio je Bajević.

Zmajevi gostuju Italiji 4. septembra na stadionu Artemio Franchi Firenci, a potom 7. septembra dočekuju Poljsku na Bilinom polju u Zenici. Oba susreta počinju u 20:45 sati. (Scsport, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *