Bajević: U Amsterdamu trebamo igrati odgovorno i snažno

0
339

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Amsterdamu protiv selekcije Nizozemske igra susret 5. kola Lige nacije.

Na pres konferenciji, održanoj jutros na Sarajevskom aerodromu, pred put u Nizozemsku, selektor Dušan Bajević izjavio je da će njegovi igrači u narednom susretu “pokušati uraditi najbolje što mogu”.

“Sigurno je da ćemo pokušati da uradimo najbolje. Imali smo nesreću da smo zadnju utakmicu odigrali, ne toliko loše, ali smo izgubili i tako smo pokvarili nastup koji nas očekuje. Nizozemska ima veliki broj kvalitetnih igrača. Vjerujem da će igrači biti odgovorni, kao što su i dosad, na nekima smo igrali dobro, ali nismo imali rezultat. Nastavljamo iz utakmice u utakmicu do kraja i vidjet ćemo šta će biti. Sutra će biti teža utakmica nego ona prva u Zenici. Niko ne može reći kakav ćemo rezultat imati, ali odgovorno i snažno moramo igrati. Ovdje nam je potrebna i sreća i da će je igrači iskoristiti”, rekao je Bajević i osvrnuo se na otkaze:

“Imamo nekoliko igrača na koje ne možemo računati. Ipak, imamo i igrače koji žele da igraju i da pokažu da im je mjesto u reprezentaciji. Imali smo i ranije probleme sa korona virusom, kako je ostalima tako je i nama. Mi smo pozivali igrače, a kasnije smo imali otkaze, pa smo pozvali i Demirovića. Željeli smo dati šansu svakome, ali ne možemo svima dati šansu i to nije samo Demirović. On ne može igrati sutra, jedino protiv Italije. Ipak, ima i mlada reprezentacija vrlo važan meč i najbolje da ide tamo”.

Kada je u pitanju sastav za sutrašnji meč, Bajević je spremio taktiku.

“Sastav imamo, ali on nikada nije 11 igrača. Tu su dvojica-trojica na koje još možemo računati, ali danas ćemo sve znati. Nizozemska neće odustati od svoje igre, ali im neće biti lako i ko bolje počne, ići će do kraja. Bit će brzi i jaki, zavisi i kakvo će vrijeme biti. Dosta drže loptu, ali to ne mora značiti da će biti bolji”.

Susret Nizozemska – BiH igra se sutra od 18.00 sati na “Johan Cruijff Areni ” u Amsterdamu.

Nakon četiri odigrana kola u prvoj grupi vodi Poljska sa sedam bodova, druga je Italija sa šest, treća je Nizozemska sa pet, dok je BiH posljednje sa dva boda.

Tabela:

1. Poljska 4 2 1 1 7
2. Italija 4 1 3 0 6
3. Holandija 4 1 2 1 5
4. Bosna i Hercegovina 4 0 2 2 2 (sc, tl – Foto: Amel Emrić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here