Bajević obavio razgovore s bh. nogometašima uoči priprema za baraž

0
1112

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević u proteklom periodu obavio je razgovore s nekoliko bh. reprezentativaca.

Selektor i stručni štab žele što bolje pripremiti bh. nogometaše za utakmice baraža za nastup na Evropskom prvenstvu.

– Zadovoljan sam načinom na koji moji saradnici obavljaju svoje zadatke. Cilj nam je razgovarati sa pojedinim igračima prije samih priprema i zna se da smo posjetili Džeku, Pjanića, vratili Lulića, sastali se sa Višćom. Važno nam je da čujemo razmišljanja igrača, da se upoznamo jer neće biti dovoljno vremena za to kad se već okupimo. Pratimo ne samo one koji su do sada bili dio reprezentacije već i one koje bi eventualno mogli priključiti – izjavio je Bajević za internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

Dodao je da svako od njegovih saradnika ima konkretna zaduženja i da se posebno vodi računa o aktivnostima protivnika BiH u baražu za plasman na EURO 2020. Selektor je najavio dolazak u bh. “kuću fudbala” polovinom februara, kada će sa saradnicima sumirati prvi dio obavljenog posla.

Do marta je potrebno da se urade brojne analize, između ostalog ne samo protivnika, nego i igre reprezentativaca BiH u proteklim kvalifikacijama. (F, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here