Bajević najavio promjene za meč s Poljskom: Šansu će dobiti i neki novi igrači

Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević kazao je na zvaničnoj konferenciji za medije uoči meča s Poljskom da će neki novi igrači u sutrašnjem meču dobiti priliku za igru, dok je Edin Višća istakao da vjeruje u naš kvalitet i da možemo doći do dobrog rezultata.

Medijima se prvo obratio krilni napadač naše reprezentacije Edin Višća.

“Sigurno je da se uvijek lijepo sjetiti prvog nastupa za reprezentaciju jer je to osjećaj koji ostaje do kraja života. Ipak, trebamo se okrenuti sutra, evo nakon 10 godina ja opet igram protiv Poljske i naravno, želim pobjedu. Znamo da su kvalitetna i čvrsta ekipa, analizirali smo ih i spremni ih dočekujemo. Želimo biti maksimalno koncentrisani i oprezni te mirne glave. Vjerujemo u naš kvalitet”, rekao je Višća, a na pitanje poljskih novinara koje je to najjače oružje njihove reprezentacije istakao je zajedništvo:

“Mislim da je kolektiv najjače oružje Poljske. Igraju kompaktno i dobro stoje u defanzivi, imaju nekoliko dobrih individualaca, ali ipak je zajedništvo njihov najjači adut”, istakao je Višća.

Dalje, krilni igrač Bašakšehira istakao je da je najbitnije to kako ćemo se mi ponašati na terenu te da ekipa želi ponoviti nastup iz Italije.

“Bez obzira na njihovu igru u Nizozemskoj, mislim da su oni kvalitetna reprezentacija i imaju nekoliko dobrih igrača koji igraju u najboljim evropskim klubovima. Najbitnije je kako ćemo se mi ponašati na terenu, želimo ponoviti igru iz Italije i biti još više fokusirani, oni su dobri ali mi moramo gledati sebe”, smatra Višća.

Nakon toga, selektor Dušan Bajević rekao je da naš tim mora popraviti neke stvari iz utakmice protiv Italije.

“Sve je dobro. Razgovarali smo o meču s Italijom i stvarima koje trebamo popraviti, što nam je cilj u svakoj utakmici, odnosno da znamo šta trebamo raditi, koje su nam odgovornosti te šta je obaveza svakog igrača u utakmici”, rekao je Bajević pa nastavio:

“Imali smo dosta problema sa igračima koji nisu igrali sve utakmice, neki su počeli trenirati prije 10 dana. Imali smo i neke povrede protiv Italije pa ćemo to pokušati sanirati, naša najveća nepoznanica je koliko smo fizički spremni. Mislim da i drugi igrači trebaju dobiti priliku, bez da pocjenjujem Poljsku, a kao što je i Višća rekao, oni su jedna vrlo snažna ekipa”, kazao je Bajević.

Na pitanje koliko će Poljskoj nedostajati Lewandowski, Bajević je rekao da se bez svakog igrača može igrati.

“Ja sam zagovornik one teze da koga nema, bez njega se može. Ipak, Lewandowski je baš kao i naš Džeko jako vrijedan igrač za reprezentaciju, veliki je igrač i to sigurno nešto znači na terenu, ali opet kažem, bez svakoga se može”, istakao je naš selektor.

Nakon toga, Bajević je kazao da ne sumnja da će naši igrači ponoviti pristup iz meča protiv Italije.

“Sigurno je da Italija i Poljska nisu iste reprezentacije i da se neke stvari moraju promijeniti, ali analizirali smo ih i pokušat ćemo pronaći rupe u njihovoj igri. Moramo biti čvrsti, jaki, igrati brzo, biti organizovani i disciplinovani i vjerujem da će s te strane reprezentacija izgledati dobro”, smatra Bajević koji je otkrio da ne zna da li će Sead Kolašinac igrati u ovoj utakmici, a za kraj je istakao:

“Vidjet ćemo ko može, a ko ne može igrati, a planiramo dati i šansu nekim drugim igračima”, istakao je Bajević.

Meč protiv Poljske ujedno će biti i generalna proba za naš tim pred nastup u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske 8. oktobra. (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *