Bajević i Džeko najavili Italiju: Svakome je veliki motiv igrati protiv takve reprezentacije

Press konferencija reprezentacije BiH održana je večeras na stadionu „Artemio Franchi“ u Firenci, prije službenog treninga.

Razmišljanja o sutrašnjoj utakmici, protivniku i očekivanjima sa medijima su podijelili selektor Dušan Bajević i kapiten Edin Džeko.

“Prije svega želim da svi budemo zdravi, jer je ova situacija sa koronom sve nas poremetila”, rekao je Bajević i nastavio:

„Dva puta smo se u kratkom vremenskom period sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo I mi uraditi sve što možemo I pokušati ih iznenaditi.”

Jedno od pitanja glasilo je od koga nam prijeti najveća opasnost na šta je selektor odgovorio:

“Ima dosta dobrih igrača, svakoga cijenimo, ali ovom prilikom ne bih nikoga izdvajao, posebno što ima nekih pojedinaca koji su u vrhu dugi niz godina.”

Bajević nije želio otkriti ni formaciju u kojoj će naš tim igrati, ali je naglasio da će se vjerovatno mijenjati tokom utakmice.

Italijanske novinare je zanimalo i to da li se pojavljuje neki novi Edin Džeko?

Biranim riječima selektor Bajević je govorio o kapitenu naglasivši da je on jedinstven i kao igrač i kao čovjek, te da bez obzira koliko dugo će trajati njegova igračka karijera on će uvijek biti tu, dio reprezentacije.

Naš kapiten je, kao i uvijek, sa posebnom pažnjom dočekan od strane novinara. Odgovarao je samo na pitanja koja su se odnosila na utakmicu i naš tim.

Upoređujući dva duela protiv Italije, onaj u Torinu sa onim u Zenici Džeko je rekao:

„Nadam se da će ova utakmica biti sličnija onoj u Torinu. Ipak, postoje velike razlike, tada smo svi bili u odličnoj formi, u toku je bila sezona, pa smo bili sto odsto spremni. Ovo sigurno nije najbolji trenutak za jednu takvu utakmicu, posebno što igramo i bez Pjanića. Nema ni publike pa će sve to uticati na kompletan ambijent. Volio bih naravno da smo kompletni, da se igra pred navijačima, jer je uvijek čast u igrati protiv reprezentacije Italije.”

Bez obzira na prijateljstvo sa pojedinim protivničkim igračima Džeko je naglasio da su prijatelji van terena ali će se na terenu boriti svako za svoj tim.

Novinare je zanimalo i koje su razlike između Prosinečkog i Bajevića na šta je Džeko odgovorio:

„Bajević je u naš tim donio veliko iskustvo koje nam svima može pomoći. Ove dvije utakmice će dobro doći i selektoru da nas bolje upozna i nama da se naviknemo na njegove zahtjeve kako bismo bili što spremniji za važnu utakmicu baraža sa Sjevernom Irskom.“

Novinare je zanimalo da li se Džeko sjeća Bajevića kao igrača na šta je kapiten odgovorio: „Rođen sam mnogo kasnije tako da nisam mogao vidjeti njegove igre, ali mi je otac puno pričao o njemu.” (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *