Baerbock se u Sarajevu sastala sa Schmidtom, razgovarali o izbornom procesu u BiH

Impresije nakon sastanka Schmidt je podijelio putem zvaničnih naloga Ureda visokog predstavnika te je poručio kako je sastanak bio odličan
ministrica vanjskih poslova njemacke annalen baerbock sastala se sa visokim predstavnikom u bih christianom schmidtom
Foto: OHR

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sastao se danas u Sarajevu s ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenom Baerbock koja je stigla u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Impresije nakon sastanka Schmidt je podijelio putem zvaničnih naloga Ureda visokog predstavnika te je poručio kako je sastanak bio odličan.

“Odličan sastanak sa ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock. Schmidt je izrazio zahvalnost za stalnu podršku Njemačke BiH i radu OHR, te je posebno zahvalio za procjenu ministrice Baerbock da je od krucijalnog značaja da se sada usvoji paket mjera za integritet izbornog procesa”, navodi se iz OHR-a.

Poručio je kako će OHR i Njemačka zajedno raditi na stabilnosti Bosne i Hercegovine.

“Nastavit ćemo raditi zajedno ka postizanju trajnog mira i stabilnosti u BiH i regiji Zapadnog Balkana. Vladavina prava mora biti u centru svih napora”, rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

Planirano je da šefica njemačke diplomatije danas obavi sastanke i razgovore s ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem, a zatim sa članovima Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH i članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *