Bacila se sa prozora bolnice nakon što je rodila dječaka!

Porodilja (39) preminula je sinoć u bolnici u Skoplju od povreda koje je zadobila prilikom pada sa prozora Ginekološko-akušerske klinike u tom gradu.

 

Bacila se sa prozora bolnice nakon što je rodila dječaka
(Foto: RINA)

Žena se, prema navodima lokalnih medija, 2. jula bacila sa prozora klinike nekoliko dana nakon što je rodila zdravo muško dijete.

Ona je odmah sa ozbiljnim povredama prevezena u drugu bolnicu, ali, uprkos naporima ljekara, jučer je izgubila borbu za život, prenose agencije

Iz GAK negiraju odgovornost za ovaj tragičan slučaj. Državni inspektor je prilikom istrage ustanovio propuste i izdao nalog da se utvrdi odgovornost zdravstvenih radnika koji nisu pružili psihijatrijsku pomoć porodilji koja je u dva navrata imala anksiozne napade nakon porođaja. Ipak, menadžment bolnice kaže da su učinili sve, a da će na izvještaj inspektora zvanično odgovorit sljedeće sedmice, prenose Vijesti.ba.

“Čitav ekspertski kolegijum je pregledao ovaj slučaj, ali niko nije odgovoran za ono što se dogodilo tragičnog dana. Nama je juče stigao izvještaj inspektorata i na isti ćemo odgovoriti u ponedjeljak”, rekla je direktorica bolnice Viktorija Jovanovska.

Žena koja je skočila 2. jula sa prvog sprata je četiri dana ranije rodila zdravu bebu, ali je odmah pokazivala uznemirenost. Navodi se da je klinički psiholog odmah razgovarao sa njom, a kada je drugi put imala anksiozni napad data joj je i terapija i savjetovana je dalja procjena njenog zdravstvenog stanja. Uoči otpusta navodno je pričala i sa psihijatrom.

Prilikom pada sa sprata porodilja je zadobila teške tjelesne povrede i odmah je prebačena u drugu bolnicu, gdje je nakon dvije sedmice podlegla povredama.

Njen sinčić je ranije otpušten kući i nalazi se sa ostatkom porodice.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *