Azra Zornić poručila Schmidtu: Izazvat ćete novi rat u BiH, a onda ostajete bez posla

Apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Azra Zornić oglasila se preko društvenih mreža komentarišući sadržaj mjera koje u Federaciji BiH namjerava nametnuti visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

“Gospodine Schmidt, ako to učinite, izazvat ćete novi rat u BiH, a onda ostaje bez posla i vi i svi zaposleni u OHR, a nije vas malo moram priznati.

Sve ste do jednoga predobro plaćeni, ali ne da uništavate i razjedinjujete BiH, nego da djelujete u skladu sa Aneksom 10. End of story (kraj priče)”, napisala je Zornić.

Zornić nije jedina koja je reagirala zbog namjera Schmidta, pa su se tako ranije u toku dana oglasili brojni politički predstavnici u BiH.

Zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović se pita “je li OHR svjestan posljedica odluka koje donosi?”, iz stranke Demokratska fronta poručuju da će “se suprostaviti svim sredstvima”, a prvi čovjek SDP-a Nermin Nikšić poručuje da “prijedlog o izmjeni načina biranja delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH za SDP BiH je nazadan, antievropski i neprihvatljiv u svakom smislu”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *