Azmir Halilović održao solistički koncert u Tuzli

U organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana u Tuzli, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića održan je solistički koncert Azmira Halilovića, asistenta na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Azmir Halilović rođen 1996. godine u Sarajevu. U Sarajevu je završio osnovnu i srednju muzičku školu te je diplomirao i magistrirao na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Diplomirao je 2018. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu na smjeru za Harmoniku u klasi prof. dr. Belme Šarančić u čijoj klasi je i magistrirao 2019. godine.

Kao student Muzičke akademije ostvario je zapažene rezultate kojim je stekao priznanja Srebrna značka na I ciklusu studija i Zlatna značka na II ciklusu studija.

Tokom drugog ciklusa studija dobio je stipendiju i mobilnost Erasmus+ programa te je X semestar pohađao na Konzervatoriju muzike „Giuseppe Tartini“ u Trstu, Italija u klasi prof. Corrada Rojca. Poslije master studija, boravio je u Francuskoj u gradu La Selle Sur Le Bied, te je pohađao „Seminaire d’ete international d’accordeon“ i usavršavao se kod jednog od najpriznatijih profesora harmonike Frederic Deschampsa. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *