Azem Vlasi gost prve javne tribine “Četvrtkom u 18”

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona pokreće seriju javnih tribina po nazivom „Četvrtkom u 18 sati“, koncipiranih kao javni dijalog poznatih ličnosti iz regije sa građanima.

Konceptom ovog programa zamišljeno je da se u razgovoru sa građanima pojavljuju javne ličnosti iz politike, nauke, umjetnosti, publicistike, novinarstva… iz našeg okruženja.

Cilj susreta je otvaranje dijaloga koji u ide u pravcu boljeg razumijevanja naroda, kultura, historije i ostalih društvenih pitanja stanovnika nekada zajedničke države.

Gost prve tribine, u četvrtak 17. novembra 2022. godine je Azem Vlasi, Titov prvi omladinac i zadnji politički zatvorenik u Jugoslaviji!

Zašto je Slobodan Milošević uhapsio Azema Vlasija? Da li je hapšenje Vlasija pokrenulo kosovske Albance na masovni otpor diktatoru iz Srbije? Da li je Milošević na Kosovu pokrenuo spiralu nasilja nad drugim i drugačijim narodima i republikama i da li se na Kosovo vratila spirala nasilja? Koliko je Kosovo blizu članstva u UN i Savjetu Evrope? Zašto Bosna i Hercegovina i Kosovo nemaju diplomatsku saradnju? Šta je „Srpski svet“ ? Šta je „Otvoreni balkan“? Da li Kurti sluša šta Vlasi govori?

Na ova i druga pitanja svih onih koji će biti dio događaja u Plavoj Sali BKC-a u Tuzli u četvrtak 17. novembra od 18.00 sati odgovara Azem Vlasi.

Razgovor sa Azemom Vlasijem vodit će novinar i politolog, njegov dugogodišnji prijatelj, Ekrem Avdić. Ulaz na javnu tribinu je slobodan za sve zainteresovane.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *