Avion se vratio na pistu jer putnica nije htjela staviti masku

Let American Airlinesa iz Miamija za London vraćen je u Majami zbog putnice koja je odbila postupiti prema federalnom zahtjevu o nošenju maske - saopćili su iz American Airlinesa. Policija u Majamiju potvrdila je da su zaprimili prijavu o putnici koja je odbila nositi masku na letu

0
324

Putnički avion “American Airlinesa” na relaciji Majami-London okrenuo se iznad Atlantika i vratio u SAD zbog jedne putnice koja je odbila nositi masku, javlja “CNN”. Avion se vratio u Majami sat i 48 minuta nakon uzlijetanja iz tog grada.

– Let American Airlinesa iz Miamija za London vraćen je u Majami zbog putnice koja je odbila postupiti prema federalnom zahtjevu o nošenju maske – saopćili su iz American Airlinesa. Policija u Majamiju potvrdila je da su zaprimili prijavu o putnici koja je odbila nositi masku na letu.

Putnica je uhapšena, a let na kojem je bilo 129 putnika i 14 članova posade je otkazan zbog čega se American Airlines ispričao putnicima.

Prema podacima Američke federalne zrakoplovne agencije (FAA), ove godine zabilježena je 151 prijava o putnicima koji su stvarali probleme na letovima, od čega su se čak 92 prijave odnosile na nošenje maski.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here