Avion na letu za Kanarska ostrva preusmjeren zbog tučnjave putnika

Daily Mail je na svojoj internetskoj stranici objavio video na kojem se vidi kako četvorica policajaca u uniformama uz prisilu izvode muškarca
Avion, Ryanair, tucnjava
(Foto: Ilustracija, arhiva TL)

Avion kompanije Ryanair, koji je u petak poletio iz Londona prema kanarskom otoku Lanzarote, morao je sletjeti u Portugalu nakon što se potuklo sedmero putnika, izvijestile su novine Daily Mail.

Neimenovani svjedok rekao je da su svi Britanci, a izvor iz portugalske policije izjavio je da je jedna osoba uhapšena, prenosi HINA.

Lokalne novine La Voz de Lanzarote, pozivajući se na izjavu svjedoka, navele su da je “grupa muškaraca pila i maltretirala neke putnice”.

Avion je poletio sa aerodroma Luton u 8:15 te je trebao sletjeti u 12:15 na Lanzarote, španski otok na sjeverozapadu Afrike. No, preusmjeren je na aerodrom Faro, na jugu Portugala, gdje je sletio u 10:50.

Daily Mail je na svojoj internetskoj stranici objavio video na kojem se vidi kako četvorica policajaca u uniformama uz prisilu izvode muškarca. Neki putnici su snimali događaj, a neki govorili “doviđenja”. Prošli mjesec su još tri aviona iz Ujedinjenog Kraljevstva prisilno sletjela u Faro.

Avion sa aerodroma London Stansted na putu prema Lisabonu bio je preusmjeren zbog tehničkog problema 20. decembra. Osam dana ranije je također zbog tehničkog problema ondje bio preusmjeren i avion koji je poletio iz Manchestera prema kanarskom otoku Tenerife. Daily Mail nije naveo o kakvom se tačno problemu radilo, ali avioni su normalno sletjeli u Faro.

Prije toga je i avion na letu iz London Stansteda prema Maroku sletio u Faru jer je pilotu pozlilo. Avion je također normalno sletio na aerodrom, a putnici su premješteni na novi let prema Maroku.

Decembar i januar su mjeseci kada brojni turisti iz Britanije tokom zimskih blagdana putuju na sunčana odredišta poput Kanarskih otoka i Maroka.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *