Avion iz Italije sletio u Niš, osoblje ne zna šta će s putnicima

0
421

Avion Ryanair-a koji je poletio iz Bergama sletio je na aerodrom u Nišu, prenose Vijesti.ba.

Reporter niškog portala Južnih vesti javlja da prolaze kontrolu, za koju objašnjavaju da je rigoroznija od one koju su imaliu Italiji. Kažu da im je mjerena temperatura i da im je uručena uputstva sa informacijama o koroni.

I dok je jutros Vlada Srbije donijela odluku o privremenoj zabrani ulaska u zemlju strancima iz zemalja žarišta korona virusa, poput Italije, upravo iz ove zemlje, iz Bergama, na niški aerodrom avion je sletio nešto poslije 14 sati.

Na Aerodromu “Konstantnin Veliki” prije slijetanja su rekli da još nemaju uputstva šta će raditi sa putnicima, jer im još nije zvanično stigla odluka Vlade.

Da će osobama koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Narodne Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švicarske biti zabranjen ulaz u Srbiju, saopštili su iz Vlade. Međutim, nema preciznih informacija kako će ta odluka biti sprovedena u praksi.

“Nema mjesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima. Poštuju se instrukcije Svjetske zdravstvene organizacije, kao i preporuke naših epidemiologa, koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali i lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama”, saopštili su iz Vlade.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here