Avion bez dozvole preletio četiri države, traže ga u Bugarskoj

Dvomotorni avion marke “Bičkraft” sa dvoje ljudi preletio je sinoć bez dozvole vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Rumunsko ministarstvo odbrane saopštilo je da avion koji je preletio vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.

“Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima”, navodi se u saopštenju rumunskog ministarstva odbrane, prenosi Tas.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poletio sa područja mađarskog grada Debrecina juče oko 17.30, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dva mađarska ratna aviona pratila su letjelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.

Avionu je trebalo otprilike dva sata da oko 19.00 preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe vazdušni prostor Bugarske.

“Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju posljednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje”, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Rumunije. (Tanjug)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *