Austrija sutra ulazi u “odlučujuću fazu” borbe protiv korona virusa

Austrija u utorak ulazi u drugu fazu borbe protiv korona virusa koja će biti odlučujuća, rekao je u ponedjeljak ministar zdravstva i pozvao građane da ne upropaste sve ono što se dosad postiglo u suzbijanju epidemije.

U zemlji se u utorak otvaraju trgovine do 400 četvornih metara te trgovine građevinskog i vrtnog materijala, uz obvezno nošenje maski i prodavača i kupaca.

“Zadržati stopu novozaraženih na dosadašnjoj razini, kada se danima bilježi više oporavljenih nego novooboljelih, bit će još veći izazov za sve”, kazao je ministar Rudolf Anschober.

U zemlji sa 8,8 milijuna stanovnika u ponedjeljak je evidentirano 13.942. zaraženih, od kojih se oporavilo 7343 a umrlo 368. Broj hospitaliziranih pao je s tisuću na 981, uključujući 239 na intenzivnoj skrbi.

“To je ohrabrujući razvitak, dobro smo prevladali prvu fazu korona krize”, smatra Anschober. “Tek ta odlučujuća (druga) faza pokazat će hoće li se nastaviti postupno ublažavanje restrikcija”, dodao je.

Upozorio je građane da da zbog nepromišljenog ponašanja ne unište sve pozitivno što se dosad postiglo u borbi protiv širenja zaraze i pozvao ih da se i dalje drže ograničenja kretanja i okupljanja koja ostaju na snazi do 1. svibnja.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *