Australska ministrica: Đoković može otići kad god poželi (Video)

Australska ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews rekla je da Novak Đoković može napustiti Australiju kad god poželi.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta zadržan je u pritvoru za imigrante do ponedjeljka, kad bi sud trebao odlučivati o njegovoj žalbi na odluku federalne vlade o otkazivanju njegove vize.

Karen Andrews je jutros rekla da granični dužnosnici provjeravaju slučajeve ostalih tenisera koji su pušteni u zemlju na temelju sličnih izuzeća od obaveze vakcinisanja kao i Đoković.

Odbacila je optužbe Đokovićeve porodice koja tvrdi da australska vlada “drži Novaka u zarobljeništvu”.

“Đoković nije zarobljenik u Australiji. On može napustiti zemlju u bilo kojem trenutku u kojem poželi, a granični dužnosnici će mu pomoći u tome”, rekla je Andrews u razgovoru za ABC.

Deveterostrukom pobjedniku Australian Opena, koji je na ovogodišnjem turniru mogao sudjelovati u borbi za rekordni 21. Grand Slam naslov, poništena je australska viza jer nije imao dokaz o vakcinaciji protiv covida-19 ili vjerodostojno medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Đokovićevi advokati vode pred lokalnim sudom postupak za poništenje odluke koja, bude li potvrđena, za 33-godišnjeg srbijanskog tenisera znači deportaciju iz Australije.

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *