Atelje Ismeta Mujezinovića: U četvrtak predstava ‘Black/White is my color’

Predstava je nastala prema motivima drame „Crnci“ francuskog pisca Jeana Geneta, koja progovara o rasizmu, kolonijalizmu i identitetu
Matulča_Kiiru_predstava
(Predstavu „BLACK/WHITE IS MY COLOR“ su osmislili i izvode Lawrence Kiiru i Vilim Matula – Foto: Organizator)

četvrtak, 14. mata 2024. s početkom u 19:00 sati, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića u Tuzli, bit će izvedena predstava „BLACK/WHITE IS MY COLOR“ koju su osmislili i izvode Lawrence Kiiru i Vilim Matula

Predstavu u sklopu “Napretkovih dana” organiziraju Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan u Tuzli.

Predstava je nastala prema motivima drame „Crnci“ francuskog pisca Jeana Geneta, koja progovara o rasizmu, kolonijalizmu i identitetu. Redatelj i glumac Lawrence Kiiru, rođen u Keniji i diplomirao režiju na ADU u Zagrebu, i glumac Vilim Matula, poznat po svojim angažiranim ulogama i aktivizmu, ujedinili su svoje kreativne umove i stvorili predstavu koja propituje kakvu to crno-bijelu realnost živimo u Europi danas. Predstava je aktualna i provokativna, jer se bavi temama koje su prisutne u medijima i javnosti, kao što su migracije, diskriminacija, nasilje i solidarnost.

Lawrence Kiiru je kazališni, filmski i televizijski redatelj, rođen u Keniji. Diplomirao je režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je predstave u raznim gradovima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i brojne filmove i dokumentarce za HTV i druge televizije. Njegova najpoznatija kazališna djela su Piaf, S ljubavlju, Janis, Euridika i Vjetar Kimbunga. Također je pisao scenarije i adaptirao drame za radio.

Vilim Matula je hrvatski glumac, redatelj, aktivist i političar. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1985. godine. Glumio je u brojnim kazališnim, filmskim i televizijskim projektima, među kojima su S.P.U.K., Infection, 100 minuta Slave, Schindlerova lista i Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi, saopćeno je iz HKD Napredak – Glavna podružnica Tuzla.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *