Arnautović kažnjen zbog psovki Makedoncima, neće igrati protiv Nizozemske

On je vikao i prema tribinama i gestikulirao rukom, dok ga je njegov kapiten David Alaba pokušavao ušutkati stavljajući mu ruku na usta

0
161
Arnautović je psovao i vrijeđao Alioskog i kažnjen je neigranjem protiv Nizozemske (Foto: UEFA)

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) kaznila je austrijskog reprezentativaca balkanskih korijena Marka Arnautovića jednom utakmicom neigranja zbog psovki i uvreda koje je uputio fudbalerima Sjeverne Makedonije u prvom kolu Evropskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

UEFA je saopćila da je istražila slučaj koji se dogodio 13. juna tokom meča “C“ grupe između Austrije i Sjeverne Makedonije i da je Arnautović kažnjen zabranom igranja na sutrašnjem meču u kojem se njegova selekcija sastaje s Holandijom.

Fudbalska federacija Sjeverne Makedonije (FFM) ranije je zatražila od UEFA-e da izrekne strogu kaznu Arnautoviću zbog psovki i rasističkih uvreda koje uputio prema makedonskom reprezentativcu Ezgjanu Alioskom, koji je albanskog porijekla.

On je vikao i prema tribinama i gestikulirao rukom, dok ga je njegov kapiten David Alaba pokušavao ušutkati stavljajući mu ruku na usta.

Arnautović se naknadno izvinio za psovke koje je uputio nakon postignutog trećeg gola u pobjedi Austrije rezultatom 3:1, kazavši kako nije rasist, ali to UEFA nije uvažila i izrekla mu je suspenziju. (AA, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here