Armin Muzaferija s pjesmom “Džehva” osvojio treće mjesto na Turkoviziji

Armin Muzaferija koji je ove godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Turkoviziji, osvojio je visoko treće mjesto na ovom međunarodnom muzičkom takmičenju.

U konkurenciji 26 zemalja, među kojima su bile i Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, bh. umjetnik je s pjesmom “Džehva” osvojio 194 boda i smjestio se na treću poziciju.

U dosadašnjoj karijeri Muzaferija je nastupao na više različitih internacionalnih festivala i takmičenja, a treće mjesto na Turkoviziji je njegov do sada najveći uspjeh na jednom inostranom muzičkom takmičenju.

Događaj je pratio višemilionski auditorijum, a uzimajući u obzir skromna finansijska sredstva kojima je naš predstavnik raspolagao, ovaj uspjeh je još značajniji. Muzaferija je još jednom opravdao ulogu najboljeg ambasadora BiH, predstavivši našu zemlju, kulturu i muzičko naslijeđe u najljepšem svjetlu.

Turkovizija 2020 je četvrto izdanje ovog takmičenja, koje je emitirano online nakon pet godina pauze u organizaciji “Turkish Music Box televizije” (TMB TV). (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *