Armin Mujkanović pobjedio na trci ‘Nagrada Beograda – Avala 2021

0
408
Armin mujkanovic rely vozac tuzla osvojio trka Nagrada Beograda – Avala 2021
Odličan nastup Tuzlaka u Srbiji (Foto: Arhiva)

Armin Mujkanović je veoma uspješno okončao svoj nastup na brdskoj trci “Nagrada Beograda – Avala 2021“.

Vozač SAK Spark iz Tuzle je nakon jučerašnjih treninga bio pun optimizma po pitanju današnje trke, a najviše razloga za optimizam je davao odličan osjećaj u automobilu, što potvrđuje sama činjenica da je Mujkanović već na prvom treningu po kišnim uslovima ostvario treće vrijeme generalnog plasmana, iako mu je ovo bio prvi nastup na Avali.

Nakon dvije odlične vožnje na zvaničnoj trci, Tuzlak je zauzeo prvo mjesto u klasi 7 Otvorenog prvenstva Srbije gdje se takmičio protiv automobila jače specifikacije. Iako njegova Honda Civic „na papiru“ zaostaje u pogledu performansi za ostalim automobilima u klasi, njegova pobjeda je i više nego ubjedljiva sa preko osamnaest sekundi prednosti ispred drugoplasiranog vozača.

Mujkanović je nastupao i u sklopu FIA Šampionata Centralnoevropske Zone. Nova raspodjela takmičara po klasama je Mujkanovića stavila u podređeni položaj, stavivši ga u klasu s daleko snažnijim i bržim automobilima. Uprkos svemu, Mujkanović se snažno borio na stazi i izborio peto mjesto u Grupi 5, a bolji plasman mu je izmakao za samo jednu desetinku.

„Izuzetno sam zadovoljan svojim prvim nastupom na Avali. Iako nisam znao šta mogu očekivati obzirom na to da nisam imao nikakvo znanje o stazi, sada kada se sve završilo moram biti iskren i reći da sam veoma zadovoljan onim što sam postigao s automobilom koji nije konkurentan u klasama koje sam vozio. U klasi 7 gdje sam ostvario pobjedu, takmičio sam se protiv automobila čija je radna zapremina do 2.000 ccm, dok je moj automobil do 1.600. Sretan sam što sam upisao dominantnu pobjedu u takvoj konkurenciji, ali već u CEZ Šampionatu smo bili ozbiljno hendikepirani. Performance Factor koji se od ove sezone primjenjuje i u ovom šampionatu je značajno pogoršao stvari za nas sa slabijim automobilima i umjesto smanjenja razlika među vozačima, došli smo do toga da su razlike još izraženije. Sve u svemu, sretan sam što donosim pobjednički pehar u Tuzlu, u Bosnu i Hercegovinu. Zahvaljujem se svim svojim sponzorima na podršci, Savezu, prijateljima i porodici koji su kao i uvijek bili najveća podrška.“, zaključio je Mujkanović. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here