Armin Berberović, koji je sinoć na Marijin Dvoru usmrtio pješakinju, nije imao vozačku dozvolu

Armin Berberović, koji je upravljao vozilom “Mercedes” kojim je sinoć udario tri pješakinje na Marijin Dvoru u Sarajevu od čega je jedna na mjestu preminula, a dvije zadobile teške tjelesne povrede, nije imao vozačku dozvolu.

Ovo je na današnjoj pres konferenciji izjavila glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“Ovo vozilo je smješteno u depo vozila MUP-a KS radi daljih vještačenja koja će biti rađena. Muškarac koji je vozio će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost nadležnog tužioca”, dodala je Novalić, prenosi Klix.ba.

Novalić je dodala da je jedna povrijeđena djevojka u teškom stanju s obzirom da je zadobila teške povrede opasne po život, dok je druga, koja je također zadobila teške povrede, otpuštena na kućno liječenje.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 23:30 desila u rlici Maršala Tita u sarajevskom naselju Marijin Dvor, smrtno je stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić, uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Nju i dvije osobe koje su se nalazile s njom, automobilom marke “Mercedes” udario je Armin Berberović. On je nakon izvršenog uviđaja uhapšen i nad njim se vrši kriminalistička objava, Klix.ba.

“Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a KS.

(tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. ….babinih i moominih furaca ima i po Tz, a policija (najcesce Istok) sjede u kolima i zabavljaju se dzepnim bilijarom, k'o da je 1982….

  2. Nazalost, policija krene trenirat strogocu kad neko strada. U Tuzli pola stubova ima ime i prezime. Uhvati me gorcina kada prodjem pored caffea Zoana, tamo sjedi policija, a ispred na troroaru parkirani mercedesi, audii, itd. Djeca koja idu u skolu Pazar obilaze auta ulicom. Predpostavljam da neko treba stradat…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *