Arena Sport: Zašto Telemach nije produžio ugovor o distribuciji kanala?

0
256
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Arena Sport kao lider među sportskim kanalima u proteklom periodu na tržištu kako kompletne regije, tako i Bosne i Hercegovine, a posebno u posljednje dvije godine, investirala je značajna finansijska sredstva u poboljšanje kvaliteta sadržaja koji emituje u svom programu, stoji na početku saopćenja za javnost Arena Sporta koje objavljujemo u cijelosti.

Program je tako obogaćen kupovinom najjače košarkaške lige na svijetu NBA, te produžavanjem ugovora za najpopularnija domaća fudbalska takmičenje u regiji – M:tel Premijer liga BiH, Superligu Srbije i Hrvatsku nogometnu ligu koje će gledaoci moći pratiti i u narednim sezonama na kanalima Arena Sporta.

Kao kruna ovih investicija produženi su i ugovori sa Uefom za najelitnije fudbalsko takmičenje svijeta – Ligu šampiona, kao i Ligu Evrope, te novo takmičenje – Konferencijsku ligu koja počinje slijedeće sezone. Sve tri navedene lige zajedno, Arena Sport će prenositi i u naredne tri sezone.

Šlag na tortu kada su akvizicije u pitanju, jeste i španska La Liga koju je Arena Sport otkupila za narednih pet godina, počevši od slijedeće sezone koja startuje u septembru 2021.

Sa svim ovim novim sadržajima Arena Sport je željela da zadrži lidersku poziciju među sportskim kanalima, te da bude još interesantnija gledaocima u cijeloj regiji.

Uprkos ovim ozbiljnim investicijama, distributivne cijene Arena Sporta nisu se mijenjale i ostale su prihvatljive svim našim partnerima, odnosno operaterima, posebno u Bosni i Hercegovini.

Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cijena u odnosu na prethodni period nije promijenjena.

Uprkos ovakvoj situaciji Arena Sport i dalje ostaje dostupna korisnicima na većem dijelu tržišta Bosni Hercegovine, što nam daje za pravo da vjerujemo da korisnici u svakom trenutku kroz druge operatere, kao što su Moja TV BH Telecoma, Home TV HT Eroneta i IPTV M:tela, te kablovske operatere širom BiH, mogu se pretplatiti na naše kanale.

Na ovaj način, uprkos iznenađujućem potezu Telemacha, Arena Sport kanali su i dalje ostali lako dostupni svim gledaocima na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Arena Sporta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here