Apel za liječenje 11-godišnjeg Darisa koji je prebolovao leukemiju

Ovaj dječak zbog dugotrajnog primanja kemoterapija nakon što mu je dijagnosticirana leukemija ima mnogobrojne posljedice, a najveća od svih je problem sa jednjakom

pomozi ba apel pomoc djecak daris prebolovao leukemiju
Daris Isić

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 11-godišnjeg Darisa Isića iz Lukavice koji je prebolovao leukemiju, a sada mu je potrebna operacija jednjaka.

Pozivom na humanitarni broj 17044 doniraju se 2 KM za ovog malenog heroja, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Ovaj dječak zbog dugotrajnog primanja kemoterapija nakon što mu je dijagnosticirana leukemija ima mnogobrojne posljedice, a najveća od svih je problem sa jednjakom.

Unazad sedam godina roditelji su sami finansirali operacije jednjaka koje će ovom dječaku vjerovatno biti potrebne do puberteta. Za njegove naredne operacije ugradnje tzy. balona želimo prikupiti 7.000,00 eura.

On živi sa roditeljima i sestricom Hanom, a od 2016. godine borio se sa leukemijom koja mu je otela normalno djetinjstvo, ma koliko se njegovi roditelji i on sam trudili da ne osjeća posljedice ove teške bolesti.

Osim poziva na broj 17044 Darisu možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *