Antivakserski skup u Beogradu

0
462

Više stotina građana okupljenih na današnjem antiglobalističkom i antivakserskom skupu u Beogradu nalaze se ispred zgrade Predsjedništva Srbije gdje uvredljivo skandiraju protiv predsjednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Specijalista ginekologije i akušerstva u GAK Narodni Front Borislav Antonijević je izjavio večeras da Ministarstvo zdravlja, kako on tvrdi, nema odgovore na pitanja da li su PCR testovi pouzdani, vakcine protiv korone sigurne, a maske da li štite od zaraze.

„Ministarstvo je reklo da ne zna. Maske štite od virusa kao žičane mreže od komaraca“, rekao je Antonijević na protestu antiglobalista ispred Predsjedništva.

On je, govoreći o novoj školskoj godini upitao, „šta će biti sa prvim simpatijama djece i socijalizacijom u školama, da li će da pita kakvu je ona masku stavila na lice ili on“.

Antiglobalistički i antivakserski protest pod nazivom „Sloboda ili ništa“, koji je počeo na Trgu Republike, bio je na pola sata zaustavljen policijskim kordonom i ogradama na početku Terazija, koje su sklonjene u 18:30 sati, nakon što je završen “Beograd Prajd”.

Pred policijskim kordonom su pripadnici desničarskih organizacija palili baklje i uzvikivali pogrdne parole na račun Vučića. Na čelu kolone bio je istaknut transparent „Sloga biće poraz vragu“.

Predsjednik Dveri Boško Obradović rekao je, pozdravajući skup antiglobalista koj je u započeo u centru grada, da je Кrizni štab za suzbijanje pandemije izazvane koronom potpuno izgubio povjerenje struke i javnosti jer je do sad samo donosio kontradiktorne odluke, a sami ih nisu poštovali, piše N1.

On je rekao da je posebno protiv „kovid pasoša, što je prijedlog Tonyja Blaira, savjetnika predsjednika države Aleksandra Vučića“.

„Danas smo ovdje prevencije radi da pošljemo poruku da ta vrsta diktature i kršenja Ustava, ljudskih prava i sloboda, neće proći. Ljudi se bune širom svijeta, naravno da smo i mi ovdje u Srbiji morali da dignemo glas“, rekao je Obradović.

Povodom “Beograd Prajda”, on je rekao da zagovornici toga žele da postanu „država u državi“, niko se ne miješa u njihovu privatnost, ali oni su počeli da se miješaju u našu privatnost da tradicionalnoj Srbiji nameću nama strane vrijednosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here