Anketa: Za postavljanje table na most kod Panonike trebalo je pitati porodicu Balašević!

0
570
Ploča na mostu koji iz Gradskog parka vodi na Panonska jezera i zapisnik inspektora (Foto: Tuzlanski)

Završena je anketa TuzlaLIVE portala o tome šta građani Tuzle misle o postavljanju table na most kod Panonike s imenom nedavno preminulog pjevača, Đorđa Balaševića alias Panonskog mornara.

Tabla koju je krajem februara samovoljno postavila grupa građana, predvođena penzionisanim novinarom Sinanom Alićem, a istog dana inspekcija naložila njeno skidanje, izazvala je dosta različitih komentara u javnosti, pa smo upravo zbog toga upriličili anketa na ovu temu.

Većina učesnika ankete smatra da je od porodice Balašević trebalo zatražiti dozvolu za postavljanje table, pogotovo što je i sama sahrana Balaševića održana samo u prisustvu uže porodice preminulog pjevača, bez pompe i manifestacija protiv kojih je bio i sam legendarni Đole.

Sinan Alić s tablom prije nego što je skinuta (Foto: Arhiva)

Uglavnom, od 886 “klikova” na anketu, najviše glasova je dato na ponuđeni odgovor da je “Trebalo tražiti dozvolu porodice Balašević”, odnosno, 251 glas ili 29 posto.

Odgovor “Slažem se, to je želja građana Tuzle” dobio je 128 glasova ili 15 posto, što je manje od odgovora “Ne slažem se, to nije želja građana Tuzle”, koji je dobio 165 glasova  ili 19 posto.

“Postavljanje table je kršenje Odluke o javnom redu i miru” smatraju oni koji su za ovaj ponuđeni odgovor dali 146 glasova ili 17 posto.

Odgovor “Imamo mi zaslužnijih pojedinaca za odavanje takve počasti” dobio je u anketi 124 glasa ili 14 posto.

Naposljetku, ponuđeni odgovor “Ne zanima me” dobio je 52 glasa posjetilaca portala ili 6 posto od ukupnog broja glasova u anketi.
Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u glasanju, a rezultate objavljujemo bez pretenzija da rezultati budu i pravo ogledalo mišljenja Tuzlaka na ovu temu. Ipak, vjerujemo da je rezultat glasanja barem donekle ogledalo mišljenja građana našeg grada o ovom, u vrijeme pandemije Covida-19 i borbe za preživljavanje, nebitnom pitanju! (tl – Foto: Facebook)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here