Anel Bećirović bio je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja nad ženom koju je jučer ubio

Ubistvo se dogodilo jučer prije 15:00 sati, u stanu u kojem je žrtva živjela, u ulici Bosanska na Alipašinom Polju

anel becirovic koji je jucer u sarajevu ubio nevjencanu suprugu bio u pritvoru tri mjeseca radi nasilja u porodici
Sinoć je mjesto tragedije obezbjeđivao veliki broj policajaca (Foto: Klix.ba)

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo Emire Maslov, ranije je bio osuđen za nasilje u porodici i za posjedovanje opojnih droga. Ovo je za Klix.ba potvrdio njegov advokat Omar Mehmebašić.

“Mog branjenika Anela Bećirovića sam branio za nasilje u porodici koje se završilo u aprilu gdje je osuđen na tri mjeseca zatvora. Kazna je bila tolika jer ranije nije bio osuđivan. Imamo još jedan postupak za posjedovanje droge, tačnije marihuana je nađena kod njega”, rekao nam je Mehmedbašić.

Kaže da su u slučaju presude bile u pitanju lakše tjelesne povrede nad Emirom Maslo koju je jučer ubio, a tada su mu bile izrečene i mjere zabrane. No, kaže advokat, njih dvoje su se nakon toga pomirili, ali se drama očito nastavila i završila tragedijom.

Što se tiče njihovog odnosa, advokat Mehmedbašić kaže da mu je klijent govorio da voli Emiru, ali da su bili nesporazumi i da mu je osporavala viđanje djeteta.

“Sve skupa to je jedna emotivna drama koja se završila tragično. Danas će dati izjave u Tužilaštvu KS. Sinoć je nađen pištolj u stanu, stvari u stanu su bile razbacane, a vrata obijena. Dijete je prisustvovalo činu ubistva”, rekao nam je Mehmedašić.

Ubistvo se dogodilo jučer prije 15:00 sati, u stanu u kojem je žrtva živjela, u ulici Bosanska na Alipašinom Polju. Ubijena je žena i majka Emira Maslan iz Goražda (1992).

Ubica Anel Bećirović (1989) je nakon teškog zločina koji je počinio, pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom.

Specijalna policija je opkolila stan u kojem se nalazio i pregovarala s njim kako bi se predao i pustio dijete. Oko 20:10 sati, oni su upali i spasili dijete. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *