Američki senatori izrazili podršku BiH

0
397
sastanak americki senatori clanovi predsjednistva bih sarajevo
Detalj sa sastanka u Predsjedništvu BiH (Foto: Vijesti.ba)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić primili su delegaciju Kongresa SAD-a.

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se sa američkim senatorima Komisije za vanjske poslove Jeanne Shaheen i Chrisom Murphyem, senatorom Komisije za oružane snage Thomom Tillisom, te američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost delegaciji američkog senata na dosadašnjoj podršci i naporima koje čine za BiH, kao i na posjeti, kojom prilikom su razgovarali o temama bilateralne saradnje, evropskih integracija BiH i Zapadnog Balkana, održavanja izbora i pitanjima perspektive mladih, te o produžetku sigurnosne misije EUFOR Althea u BiH.

Razgovarano je o pojačanom interesu nove američke administracije prema BiH i regiji na EU putu i prenesen je nastavak američke podrške evropskim integracijama regije.

Američki senatori su izrazili podršku BiH na putu ka napretku, kao i ekonomski partneri.

Razgovarano je i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem sigurnosnom, humanitarnom i ekonomskom izazovu sa kojim se evropski kontinent suočava. (Vijesti.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here