Američki senator pozvao Ruse da ubiju Putina

Postoji li Brut u Rusiji? Postoji li unutar ruske vojske pukovnik Stauffenberg, ali efikasniji? Jedini način da se ovo završi je da neko ovog tipa izbaci. Učinili biste vašoj zemlji, ali i svijetu, ogromnu uslugu...

0
181

Američki senator Lindsey Graham pozvao je na ubistvo predsjednika Rusije Vladimira Putina, prenosi Anadolija.

“Postoji li Brut u Rusiji? Postoji li unutar ruske vojske pukovnik Stauffenberg, ali efikasniji? Jedini način da se ovo završi je da neko ovog tipa izbaci. Učinili biste vašoj zemlji, ali i svijetu, ogromnu uslugu”, napisao je Graham na Twitteru nakon gostovanja na Fox Newsu.

Claus von Stauffenberg je bio oficir njemačke vojske, koji je pokušao ubiti nacističkog vođu Adolfa Hitlera u julu 1944.

Republikanski senator iz Južne Karoline apelovao je na ruski narod da poduzmu nešto.

“Jedino ko ovo može popraviti je ruski narod. Lako je reći, teško učiniti. Osim ako ne želite živjeti u mraku do kraja života, budete izolovani od ostatka svijeta u krajnjem siromaštvu i živite u mraku morate nešto poduzeti”, napisao je.

Napad Rusije na Ukrajinu, koji je počeo 24. februara, izazvao je bijes međunarodne zajednice, a Evropska unija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Japan i Sjedinjene Američke Države (SAD) Moskvi su uvele ekonomske sankcije.

Prema podacima UN-a, u Ukrajini je od početka rata ubijeno 227 civila, a 525 ranjeno. Ukrajinske vlasti procjenjuju da je broj poginulih više od 2.000. Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) procjenjuje da je više od milion ljudi izbjeglo u susjedne zemlje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here