Američke sankcije srušile sajtove institucija Republike Srpske

Zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država najviše institucije Republike Srpske su danima virtuelno paralisane

Onemogućen pristup zvaničnim sajtovima Vlade, predsjednika Republike Srpske i Inspektorata

Zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država najviše institucije Republike Srpske su danima virtuelno paralisane, zvanični sajtovi su uglavnom nedostupni i onemogućena je elektronska komunikacija i razmjena pošte, ekskluzivno saznaje portal Capital. 

Ovu informaciju potvrdio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković za pomenuti portal ističući da su problemi sa internet konekcijom zbog kojih je otežan i onemogućen pristup zvaničnim sajtovima Vlade, predsjednika Republike Srpske i Inspektorata rezultat sankcija. “Isključili su nas Amerikanci. Iako imamo sve uplaćeno do februara 2025. godine, brutalno smo isključeni zbog sankcija koje su SAD uvele predsjedniku Republike Srpske“, rekao je Višković za CAPITAL na marginama investicione konferencije “Invest Srpska” koja se održava u Tesliću u organizaciji Investiciono-razvojne banke RS.

Dodao je da Vlada preduzima određene korake kako bi prevazišla ovaj problem. “Nemojte tražiti da preciziram kakvi su to koraci, ali u naredna dva-tri dana bi sve trebalo da profunkcioniše“, rekao je Višković.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *