Amel Tuka iz Tokija: Nisam razočaran šestim mjestom

Kroz mene teče bosanska krv i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem, borim se do samog kraja iako sam dobio udarac ekserima

0
704
Tuka
Tuki je poslije trke pružena medicinska pomoć (Foto: Agencije)

Nakon osvojenog šestog mjesta u utrci na 800 metara Amel Tuka se javio iz Tokija i prenio svoje utiske.

“Potajno sam se nadao da mogu usrećiti sebe, svoju porodicu i sve moje Bosance i Hercegovce, ali to se, nažalost, nije desilo. Međutim, ako uzmemo u obzir da sam u Tokio stigao povrijeđen nakon mitinga u Štokholmu, Monte Carlu i Londonu, gdje sam doživio povredu stopala, ne smijem biti i nisam razočaran šestim mjestom”, kaže Tuka i nastavlja:

“Sretan sam što sam uopće nastupio i još sretniji što sam izborio finale. Ispunio sam svoj cilj plasmanom u finale u izuzetno jakoj konkurenciji. Finale je lutrija i što moj trener kaže, svi smo mogli osvojiti medalju! Šest-sedam atletičara je bilo blizu i odlučivale su nijanse. Svi su mislili da će Rotich biti zlatni, a na kraju je bio Korir, što samo pokazuje koliko je bila nepredvidiva utrka”, kaže naš najbolji atletičar, a prenose mediji.

Tuka je dobio udarac na samom početku utrke, no srećom povreda nije teže prirode.

“Što se tiče povrede, dobio sam udarac u drugoj krivini u kvadriceps desne noge i to direktno ekserima, gdje sam odmah osjetio jaku bol. Svi smo bili u gužvi, taj udarac mi je odmogao i izgubio sam korak! Bez obzira na to, ne mogu ništa promijeniti, već samo podići glavu i krenuti dalje, jer još mnogo trka je ispred mene! Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje! Kroz mene teče bosanska krv i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem, borim se do samog kraja. Večeras sam bio spreman ostati i bez noge, samo da završim trku i ponosno prođem kroz cilj! Hvala vam od srca na svim porukama podrške, na svemu što posljednjih dana gledam, slušam i čitam. Mnogo mi to znači i daje mi snagu da iz svakog iskušenja izađem još jači. Voli vas Amel Tuka”, poručio je naš atletičar iz Tokija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here