Ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević dopremila namirnice studentima iz BiH

1
119

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević je veoma aktivna i u danima pandemije koronavirusa, a ovaj put je posjetila grupu studenata iz BiH koji se nalaze u gradu Olomoucu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Najdalja točka naših studenata u Českoj Republici je grad Olomouc. Jutros smo Goran i ja vozili tri sata iz Praga samo da ih vidimo. U domu gdje jesu, pojavio se koronavirus. Dragi roditelji, Luka, Amar, Tarik, Dino, Ahmed i jedna jaka Herka iz Nevesinja su dobro i izolirano. Za njih sam tu, ma šta god trebalo”, kazala je ambasadorica Mlinarević.

Istakla je kako su im uspjeli dopremiti i neke osnovne namirnice, kako bi im bar malo pomogli.

“Dopremili smo im nešto osnovnih namirnica i higijenskih potrepština, jer je dom stavljen u karantenu. Rekli su nam da možemo samo kratko da se vidimo na hodniku. Dovoljno za osmijeh u očima”, dodala je Mlinarević.

Download PDF

1 komentar

  1. Ona bi trebala da zakonski odgovara pred sudom BiH jer sa srednjom stručnom spremom prima plaću sa visokom stručnom spremom. Ona je jako loš promjer našim studentima, primjer da se uz kršenje javno kršenje zakona može okoristiti i nikom ništa. Alo studenti zašto studirate kada se može i bez fakulteta biti ambasador…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here