Ambasadori Kvinte: Početi sa sveobuhvatnim reformama i mijenjati Zakon o VTSV-u

0
134

Upravo je završen sastanak rukovodstva Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s ambasadorima Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johanom Sattlerom.

Neke od ključnih poruka koje su uputili navedeni ambasadori odnose se na pokretanje hitnih sveobuhvatnih reformi u našoj državi. Naime, rečeno je kako je potrebno što prije pristupiti reformama u vezi s poboljšanjem uslova za poslovanje, ali su istakli i to da je nužno Bosne i Hercegovine kao i Zakon o javnim nabavkama.

Dodali su i to kako se nadaju da će budžet BiH biti usvojen najkasnije do 21. jula kako bi se mogli održati lokalni izbori u našoj zemlji.

Osvrnuli su se i na pitanje Mostara te su rekli da je veliko ohrabrenje za građane BiH znak da se može postići dogovor oko pitanja koja su godinama bila pred političkim liderima.

Ovaj sastanak je došao dan nakon razgovora lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a o imenovanjima na rukovodećim funkcijama državnih agencija, prijedlogu za ministra sigurnosti BiH, te sjednice Predstavničkog doma BiH na kojoj je izglasan Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku koji se odnosi na izbore u Mostaru.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here