Ambasador Nelson poručio Čoviću: Ne smije biti blokade!

0
239

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Formiranje vlade Federacije, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti paralelno, poručio je ambasador Nelson.

“Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi istaknuo da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona”, piše u objavi na Twitteru Ambasade SAD-a.

Oglasio se na svom Twitter profilu i predsjednik HDZ-a Dragan Čović, gdje je poručio da je razgovarao sa ambasadorom o hitnoj provedni sporazuma iz Mostara o izmjeni izbornog zakona, koji ostaje jedan od važnijih preduslova za članstvo BiH u EU, kao i svih ostalih 14 ključnih prioriteta Europske komisije.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here