Ambasada SAD: Policija i Tužilaštvo moraju postupiti profesionalno, ne smiju pasti pod politički uticaj

Američka ambasada u BiH danas je na zvaničnom Twitteru saopćila da je borba protiv korupcije od vitalnog značaja za građane BiH.

Iz ambasade SAD-a u BiH su kazali da su prijetnje i pritisci upućeni policiji i tužilaštvu neprihvatljivi, te da je borba protiv korupcije od vitalnog značaja za građane BiH.

“Borba protiv korupcije je od vitalnog značaja za građane BiH i budućnost ove zemlje. Policija i tužilaštvo imaju odgovornost da postupaju profesionalno, bez političkog utjecaja, te da istraže navode o korupciji u skladu sa zakonom. S tim u vezi, prijetnje i pritisci upućeni policiji i tužilaštvu su neprihvatljivi”, naveli su.

Podsjetimo, ministar sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da je glavni tužilac BiH Gordana Tadić dobila ozbiljne prijetnje po život, zbog čega je od direktora za Koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića tražio da pojača njenu zaštitu.

On je istakao da se ne može živjeti u zemlji gdje se potpuno nesankcionisano prijeti glavnom tužiocu i njenoj porodici prenosi N1.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *