Ambasada SAD: Lažne su optužbe da smo utjecali na sudski proces

Iz Ambasade SAD u BiH danas su objavili kako su dobili nekoliko upita novinara da komentiraju, kako navode, lažne i obmanjujuće optužbe da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država utjecala na sudski postupak u slučaju protiv Fadila Novalića i drugih.

Reakciju prenosimo u nastavku:

– Sjedinjene Države snažno podržavaju nezavisne i hrabre institucije za provođenje zakona, tužilaštva i pravosuđa koje rade u ime građana ove zemlje na istrazi, procesuiranju i kažnjavanju korupcije, koja muči bosanskohercegovačku demokratiju i ekonomiju, i koja je pokretač toga da mnogi građani ove zemlje odu i grade živote za sebe i svoje porodice negdje drugdje.

Anketa za anketom i metrika za metrikom naglašavaju da građani nemaju povjerenja u ove institucije i da je korupcija sve gora. Oduvijek smo pozivali pravosudne institucije u BiH da pozovu moćne na odgovornost za svoje postupke.

Optužbe da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država utjecala na bilo koji aspekt ovih ili bilo kojeg drugog sudskog postupka su lažne i obmanjujuće. Snažno ih odbijamo – naveli su iz Ambasade SAD.

Podijeli

One comment

  1. hahahahahaha, jok, nego je moj babo uticao, buahahahahah, kako ste providni, i vi i her aparthejd..btw, koliko su platili ovaj članak koji su poslali svim portalima u BiH….garant ste se prodali za 1 donut

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *