Ambasada SAD-a o prijetnjama Schmidtu: Odbojno i neopravdano

Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog lidera kada se suoči s ovakvim ponašanjem je da ga osudi i preduzme korake da ga zaustavi, a ne oprosti", poručili su iz Ambasade SAD

0
453
europarlamentarci traze konkretne sankcije za dodika i rukovodstvo rs
Dodik tražio zajam od Mađara, ali je odbijen (Arhiva/Screenshot)

U Banjoj Luci jučer je održan skup pod nazivom “Sloboda” koji je navodno organizirala Boračka organizacija RS.

Tokom skupa, pojedini prisutni pjevali su pjesmu u kojoj su pozivali na ubistvo visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, a oemu smo pisali jučer, a VIDEO možete vidjeti OVDJE.

Povodom tog skandaloznog događaja, oglasila se i Ambasada SAD na Twitteru.

“Sjedinjene Države podržavaju slobodu govora i mirno okupljanje. Po svemu sudeći, većina građana koji su se okupili u Banjoj Luci na takozvanom protestu ‘Sloboda’ odgovorno je koristila ova prava.

Nažalost, iz videosnimka događaja jasno je i da drugi nisu, uključujući i one koji su izveli pjesmu u kojoj se prijeti nasiljem prema visokom predstavniku.

Kakvo god mišljenje o visokom predstavniku, prijetnje nasiljem protiv njega u bilo kom obliku, uključujući pjesmu, su odvratne i neopravdane. Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog lidera kada se suoči s ovakvim ponašanjem je da ga osudi i preduzme korake da ga zaustavi, a ne oprosti”, poručili su iz Ambasade SAD.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here