Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću određen pritvor

0
163
Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću određen pritvor (Foto: Arhiva)

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću, recepcioneru hotela Crystal.

Kako je za N1 kazao advokat porodice Memić Ifet Feraget, pritvor nije određen Nebojši Veljoviću i Nedžadu Hrvatu, službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Alisu Mutap Ramić, je uhapšena u srijedu 16. juna. Osim Alise uhapšen je Muamer Ožegović koji je u kobnoj noći kada je stradao Dženan Memić radio kao recepcioner u hotelu Crystal.

Takođe, tog dana su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. I oni su osumnjičeni za prikrivanje dokaza.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a 15. februara je preminuo.

Kada je napadnut, bio je u društvu djevojke Alise Mutap koja je također zadobila povrede i izgubila svijest.

Mutap je 24. oktobra 2016. godine svjedočila pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, gdje je rekla da ima amneziju. Tokom svjedočenja rekla je da se nakon gubitka svijesti mnogih stvari ne sjeća, te da je i sama te noći bila povrijeđena.

Do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je Dženan Memić zadobio povrede koje su dovele do smrtnog ishoda. (Vijesti.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here