Alcaraz na udaru kritika: Tenis je sport, mučenje životinja nije

Nakon neuspješne odbrane titule u Njujorku gdje je u polufinalu US Opena eliminisan od Danila Medvedeva, a tron i prvo mjesto mu preuzeo Novak Đoković, Carlos Alcaraz vratio se u rodnu Španiju.

Tamo je pokušao da se odmori i relaksira za nastavak sezone, ali se našao na udaru žestokih kritika.

Naime, Alcaraz je odlučio da posjeti koridu u svojoj Mursiji gdje se održavaju borbe bikova i ispoštuje čuvenu špansku tradiciju.

On je u jednom trenutku uslikan i kako oduševljeno gleda šou matadora, što je izazvalo revolt organizacije za zaštitu životinja PETA.

“Karlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u tome što ubadaju i muče životinje – i većina mladih ljudi u Španiji ne vidi borbe bikova kao krvavi sport. Molimo te da ne podržavaš više borbe bikova i apelujemo da više nikada ne ideš na ove borbe”, stoji u saopštenju organizacije PETA kojoj je prethodnih dana “dojavljeno” da je Karlos Alkaraz bio glavno lice na tribinama i sigurno su mnogi došli da vide i njega.

Korida je najpopularnija u Španiji, kao i u još nekoliko zemalja latinskog područja, a prethodnih godina sve više je na meti javnosti, posebno boraca za prava životinja. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *