Album uspomena (12): Kako je Narić “istukao” Mitrovića

Bio je laf i dobar bokser, zZbog njega i drugih tuzlanskih majstora "plemenite vještine" punio se stadion kod Ekspresa

(Tuzla, stadion kod Ekspresa, 17. april 1970. godine – Prijateljski meč Sloboda – Radnički (Beograd), u ringu su Narić i Mitrović 2:0 – Foto: Arhiva TZL.ba)

Prije nešto više od mjesec dan u Tuzli je preminuo Duško Narić, jedan od legendarnih boksera tuzlanske Slobode.

Bio je laf i dobar bokser. Zbog njega, Ismeta Kavgića, Ace Stankovića, Fahira Šice Jahića, braće Sejfe i Hamdije Hukića, Mihre Turčinovića, Seje Gluhića, Radeta Banjca, Ivice Peričevića i drugih majstora “plemenite vještine” punio se stadion kod Ekspresa.

Kao što se vidi i na ovoj fotografiji od 17. aprila 1970. godine, kada je u Tuzli u prijateljskom susretu gostovao beogradski Radnički, klub brojnih šampiona bivše Jugoslavije.

U ringu su Narić i Beograđanin Mitrović. Naš Dule je na oduševljenje publike propisno “izmlatio”, bolje rečeno “izbombardirao” Mitrovića, pobijedivši 2:0, uz sve tri dobijene runde.

Za Narića je vezan i jedan kuriozitet. Na prvenstvu BiH 1970. godine sve titule prvaka osvojili su bokseri banjaluičke Slavije, predvođeni Marijanom Benešom, koji je također ponikao u tuzlanskoj školi boksa. Jedina titula koja je otišla izvan Banje Luke pripala je “srednjašu” Nariću koji je u finalu pobijedio domaćeg takmičara Jokića. (mp – Foto: Arhiv TZL.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *