Alarmantno stanje u Čeliću zbog poplava: Putevi i mostovi blokirani, ugroženo 100 objekata

Obilne kišne padavine u kasnim poslijepodnevnim satima dovele su do izlijevanja lokalnih rijeka zbog čega se veći dio Čelića trenutno nalazi pod vodom. Putna komunukacija je prekinuta, a ugroženo je okvirno 100 objekata, potvrđeno je za Klix.ba.

Općinu Čelić u kasnim poslijepodnevnim satima zadesilo je alarmantno stanje usljed obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlijevanja lokalnih rijeka.

Trenutno je veći dio općine pod vodom, poplavljeni su brojni objekti i automobili, putna komunikacija je prekinuta, a nadležne ekipe se nalaze na terenu.

“Prema trenutno dostupnim informacijama ugroženo je okvirno 100 objekata koji se nalaze u pet ili šest naselja. Također, oboreno je i nekoliko štala, a voda je odnijela i jedan automobil. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”, kazao je za Klix.ba načelnik Čelića Admir Hrustanović.

Nažalost, izvjesno je da se pred mještanima Čelića nalazi besana noć, a prvo zbrajanje štete uslijedit će naknadno.

Zbog novonastale situacije zakazana je i sjednica lokalnog kriznog štaba, za vrijeme koje će biti detaljno analizirana situacija, uz eventualno donošenje adekvatnih mjera. (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *