Ako im je vjerovati: Rekordan broj zaposlenih u Federaciji BiH!

Galamu analitičara s početka pandemije brojevi su potpuno demantirali i pokazali ispravnosti postupaka Novalićeve vlade.

Sve do današnjeg izvještaja Porezne uprave FBiH najbolja poslijeratna godina po pitanju zaposlenosti u FBiH bila je 2019.

Naime, u decembru te godine u Federaciji BiH bilo je zaposleno ukupno 535.937 osoba. U martu 2020. godine taj rast je zaustavljen i broj se počeo smanjivati uslijed posljedica izazvanih pandemijom COVIDA-19.

No brzim i efikasnim mjerama Vlade FBiH, suprotno crnim prognozama analitičara, Federacija je brzo počela sa ekonomskim oporavkom, što je dovelo do vraćanja izgubljenih radnih mjesta.

Danas su rezultati još i bolji. Naime, ne samo da su vraćena sva radna mjesta izgubljena uslijed pandemije, već je broj radnih mjesta povećan i u odnosu na 2019. godinu.

Prema podacima Porezne uprave FBIH, zaključno s krajem oktobra ove godine, u Federaciji BiH zaposlena je 539.551 osoba. Ovo je sada najbolja godina po pitanju zaposlenosti u historiji Federacije BiH.

Galamu analitičara s početka pandemije kako je Vlada FBiH zakasnila sa donošenjem mjera ili kako su one ekonomski neopravdane i loše, brojevi su ponovo potpuno demantirali i pokazali ispravnosti postupaka vlade Fadila Novalića.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *