Ako dobijete poziv s ovog broja, to je prevara

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pozvalo je građane da ne nasjedaju na elektroničku poštu sumnjivog sadržaja iza koje stoje novi pokušaji krađe osobnih podataka putem tzv. “phishing” poruka.

Policija je priopćila da je zaprimila više dojava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte i mobitela zaprimili poruke i pozive s broja +38516700060, od osoba koje su se predstavile kao službenici turističke agencije iz Švicarske koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com.

U policiji su precizirali da su prevaranti tijekom razgovora s građanima tražili da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, dok se u poruci e-pošte nalazila internetska poveznica na sumnjiv sadržaj, piše Indexhr.

U MUP-u upozoravaju da je riječ o pokušaju prevare s ciljem krađe osobnih podataka, te su pozvali građane da na navedene poruke ne odgovaraju i da se ne javljaju na pozive sa sumnjivih brojeva. Žrtve takvih prevara MUP je pozvao da o tome odmah obavijeste policiju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *