Akcije policije TK: Privedeno 16 osoba, pronađeno 15 kilograma droge (Video)

Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

0
329
poznato ime vodje narko grupe koja je jucer uhapsena na podrucju tk dva lica u bjekstvi mup tk sipa
Policija traga za još dva lica koja se nalaze u bjekstvu Foto: (Screenshot)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “Blu 1“, na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića, izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, u saradnji sa Obavještajno – sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvima unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, piše Tuzlanski.ba.

Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Naime, pronađeno je oko 15 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, određena količina novca, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz kasnije u postupku.

Slobode je lišeno 11 lica, dok je 5 lica pod trenutno pod kontrolom policije. Pretresi su još uvijek u toku. Nakon okončanja aktivnosti lica će u Zakonom predviđenom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Kako se saznaje u pitanju su lica povratnici u vršenju krivičnih djela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here