Akcija SIPA-e u Sarajevu: Pronađeno 16 kilograma marihuane i velika količina novca

Slobode su lišena dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

sipa akcija buna pretresi na tri lokacije podrucje sarajeva pronadjena velika kolicina marihuane uhapsena dva lica
U akciji Buna uhapšena su dva lica (Foto: Ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su jučer u okviru operativne akcije “Buna” na području Sarajeva realizovali pretrese stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” i „Neovlašten promet opojnim drogama“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišena dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450 eura, 1.600 KM, 2.500 CHF, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Pretresi su realizovani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Operativnom akcijom “Buna” prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *