Akcija sadnje stabala u okviru inicijative “Drvo za prijatelja – drvo za Angelinu”

Obogatićemo naš grad za 100 sadnica bjelogoričnog i crnogoričnog drveća, javor, smrča i breza. Po uzoru na druge uspješne zemlje

0
63

Fondacija tuzlanske zajednice organizuje akciju sadnje stabala u okviru inicijative “Drvo za prijatelja – drvo za Angelinu” 29.10.2020. godine u 12:00 sati, u Krečanskoj ulici (preko puta TC Bingo/Tuš) iza nebodera.

U susret Svjetskom danu gradova, obogatićemo naš grad za 100 sadnica bjelogoričnog i crnogoričnog drveća, javor, smrča i breza. Po uzoru na druge uspješne zemlje, ovakve male eko-akcije početak su rada na jačanju integriranog teritorijalnog i urbanog razvoja, intersektoralne saradnje, razvijanju inovativnih modela sudjelovanja građana i uključivanju više aktera u zajedničku potragu za održivim urbanim razvojem.

Zbog toga, kao i proteklih godina, akciju realizujemo uz podršku JKP Komunalac, odnosno Grada Tuzla, pokreta mladih “Let´s do it Tuzla”, Mreže aktivnih zajednica i naših sugrađana, koji stabla sade u ime svojih porodica, prijatelja i dragih ljudi koji više nisu tu. U vrlo kratkom periodu, uz pomoć 47 donatora, prikupili smo skoro 3.000,00 KM koje su bila usmjerene u nabavku sadnica.

Ova inicijativa realizuje se šestu godinu za redom, a zahvaljujući nesebičnom zalaganju donatora i volontera do sada je posađeno je preko 1000 sadnica. Kolektiv Fondacije tuzlanske zajednice pokrenuo je inicijativu “Drvo za prijatelja – drvo za Angelinu” u sjećanje na kolegicu Angelinu Hodžić, koja nas je prerano napustila. Akcija sadnje našla je svoje mjesto u srcima mnogih sugrađana, koji se već tradicionalno, iz godine u godinu pridružuju sadnji i stablima zauvijek ostavljaju trag za generacije koje dolaze.

Satnica:
12:00 -12:30 – raspoređivanje sadnica i početak sadnje
12:30-13:00 – sadnja stabala

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here