Ajdinović: Sutra dolazi avion iz Štokholma sa 54 bh. državljanina

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović izjavio je da se sutra očekuje dolazak 54 državljanina Bosne i Hercegovine iz Štokholma.

“Prema informacijama koje smo dobili, sutra avionom dolazi 54 bh. državljanina iz Štokholma. Oni su sa trenutnim prebivalištem u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Bit će zbrinuti u karantinu u Studentskom centru na Bjelavama, gdje imamo dovoljno kapaciteta. Od te 54 osobe, sedmero ili osmero je sa prebivalištem u RS, tako da smo u kontaktu i sa kolegama iz RS, te se dogovara gdje će biti zbrinuti. Čitav dan smo u komunikaciji sa svim institucijama i spremno ćemo dočekati sutrašnji let”, kazao je Ajdinović.

Prema novim podacima, u Bosnu i Hercegovinu je jučer ušlo 627 osoba, što je više od stotinu u odnosu na dan ranije. Najviše njih ušlo je na graničnom prelazu Velika Kladuša (175), te u Orašju (141) i Bosanskom Šamcu (98).

“Federalna uprava za inspekcijske poslove u kontinuitetu nastavlja vršiti inspekcijski nadzor na 15 graničnih prelaza i kontrolisati sve putnike. Ta 24-satna kontrola u jučerašnjem danu je pokazala da imamo nešto veći broj putnika koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu i to svakako predstavlja alarm”, kazao je Ajdinović.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *