Ajdin Osmanović iz Srebrenika nastupit će na prestižnom festivalu u Njemačkoj

U pravom smislu riječi IFLC je svjetski događaj koji predstavlja muzičke talente iz cijeloga svijeta, čime se na najljepši način budi nada za mir u svijetu
talentovani mladi pjevac iz srebrenika ajdin osmanovic nastupit ce na prestiznom festivalu u njemackoj
Talentovani pjevač Ajdin Osmanović iz Srebrenika

Mladi pjevač Ajdin Osmanović iz Srebrenika finalista je međunarodnog International Festival of Language and Culture (IFLC) koji će ove godine biti održan u Njemačkoj od 26. maja do 9. juna.

Međunarodni IFLC je vodeća organizacija za promicanje svjetskih jezika i kultura. Već dugi niz godina ona je posvećena njegovanju umjetničkog samoizražavanja među mladima i stvaranju platforme za dijeljenje svoje kulturne baštine s vršnjacima diljem svijeta.

U pravom smislu riječi IFLC je svjetski događaj koji predstavlja muzičke talente iz cijeloga svijeta, čime se na najljepši način budi nada za mir u svijetu.

COLORS OF VOICES je takmičenje u pjevanju čiju aplikaciju mogu popuniti svi mladi talenti uzrasta od 12 do 16 godina iz cijelog svijeta. Pogledajte izvođenje jedne od pjesama Ajdina Osmanovića ovdje.

“Za festival smo saznali putem društvenih mreža. Detaljno smo se upoznali sa propozicijama. U prilog prijave je bilo je potrebno dostaviti snimak kompozicija koje bi Ajdin izvodio. U tom slučaju, s obzirom na to da je u propozicijama naznačeno da izvođači mogu uzeti učešće u dvije kategorije “COLORS OF VOICES” I “COLORS OF VOICES- TURKISH”, što znači da se predstave tradicionalnom narodnom muzikom svoje zemlje na maternjem jeziku, u drugom slučaju da se mogu predstaviti sa pjesmom koju bi izvodili na Turskom jeziku, odlučio sam da Ajdina prijavim u dvije kategorije”- pojasnio nam je Jasmin Brašnjić, Ajdinov profesor.

U kategoriji domaće tradicionalne muzičke umjetnosti, Ajdin bi se predstavio sa jednom sevdalinkom, a u drugoj kategoriji sa pjesmom koju bi izvodio na Turskom jeziku.

“Danas smo zvanično dobili potvrdu da je Ajdin prošao u listu finalista. Nije tačno navedeno u kojim kategorijama, ali ono što je sigurno jeste da mi idemo na festival. Za Ajdina i mene ovo predstavlja veliku radost, jer na ovaj način Ajdin stiče priliku da se predstavi svijetu. Iskreno nismo opterećeni nikakvim nagradama, jer dovoljno da smo uspjeli ući u uži izbor. Sretan sam će jedan mali dječak na svjetskoj sceni predstavljati našu prelijepu Bosnu i Hercegovinu. Ovim putem se želim zahvaliti svim ljudima širom svijeta koji putem društvenih mreža Ajdinu pružaju podršku, jer on to zaista zaslužuje”- poručuje Brašnjić.

Podsjećamo, Ajdin je na sebe skrenuo pažnju vanserijakim talentom za pjevanje. Ističe se u većini muzičkih žanrova, a najdraža mu je sevdalinka. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *