Ajanović zahtijeva od Gradskog vijeća Tuzle da smijeni gradonačelnika Imamovića

5
988

Gradskom vijeću Tuzla, od strane vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića, inače, godinama bliskog saradnika gradonačelnika Tuzle, dostavljen je prijedlog za uvrštavanje tačke vezane za smjenu Jasmina Imamovića zv. Faraon, “zbog nemoralnog djelovanja i zloupotrebe pandemije i stanja prirodne nesreće i brojnih drugih razloga”.

U zahtjevu je na šest stranica ukratko navedeno više razloga za smjenu gradonačelnika Jasmina Imamovića, a prvenstveno zbog nemoralnog djelovanja u toku pandemije, kada je ukinuo Krizni štab da bi nesmetano mogao ne raditi u interesu građana, što je rezultiralo izrazito zakašnjelim reakcijama u odnosu i na zaključke Gradskog vijeća.

Jasmin Imamović je, po mišljenju čelnika BOSS-a, kriv i za nepotrebno smrzavanje građana u hladnim stanovima i ustanovama u periodu dužem od mjesec dana, zatim radi naredbe upraviteljima da dezinficiraju ulaze zgrada bez obezbjeđenja novca, što je rezultiralo uzimanjem novca sa računa etažnih vlasnika iz redovnog održavanja.

Ajanović u zahtjevu navodi da se “Jasmin Imamović okoristio koronavirusom jer je kao komandant Štaba Civilne zaštite uredno uzimao dodatnu pandemijsku naknadu od više stotina maraka mjesečno u toku cijelog perioda proglašenja stanja prirodne nesreće.

Jasmin Imamović je, navodi BOSS-ov predsjednik, ignorisao zahtjeve za ukidanje komunalne naknade i pored javnog obećanja, a prethodno je izdejstvovao nemoralnu izmjenu Poslovnika Gradskog vijeća da vijećnici tokom stanja nesreće nemaju pravo predlagati održavanje sjednica, ni dnevnog reda, kao ni pravo rasprave po tačkama dnevnog reda.

U dio sabranih nedjela gradonačelnika Jasmina Imamovića navedeno je, između ostalog, da je u toku mandata raspolagao sa oko milijardu maraka a da se rezultat potrošenog novca ne vidi. Također, odgovoran što građani “SPO 15. maj” preko deset godina ne mogu ući u svoje stanove za šta je saslušan kao osumnjičeni pred Tužilaštvom TK, te da je izmišljao zakonske alineje da bi prevarom vijećnika protuzakonito preusmjerio namjenska novčana sredstva za smanjenje posljedica aerozagađenja.

Da li će vijećnici parlamentarne većine dozvoliti raspravu ili će je onemogućiti i time dodatno potvrditi osnovanost navoda o potrebi smjene Jasmina Imamovića i poslati jasnu poruku da i oni na izborima moraju biti smijenjeni – znaće se na sjednici Gradskog vijeća koja je zakazana za sutra.

Postavlja se pitanje zašto je Ajanović o ovim problemima godinama šutio, a sada se “otvorio” i gdje i kada je “pukla tikva” iz koje su zajedno pili Imamović i on.

O ovim stvarima u više navrata otvoreno je ukazivao jedino Derviš Čičko iz Naše stranke, ali to nije bilo dovoljno Ajanoviću da se, barem do sada, službeno oglasi. (tl)

5 Komentari

  1. Ovaj pilot je davno bio za psihijatrije. Idi vozaj kamion sverceru lopovski. U ratu si ispeko zanat za svercera, a diplomu ti dao Dodik u Banja Luci. Đi ti je mentor Balijagic. Ako je iko lizo pedu Merkatoru, to si ti, evo 20 godina. Dojavio si i Bogu i ljudima

  2. Dobro je da se zdrpe inace jako slazem se s tobom.sad je pitanje ko Ce koga nadjebati.ali burazeru dotuzili su u tom im jos samo fali slici memprom

    • Moj Feride, nije sporno da Merkator odlazi definitivno. Problem je ako dupelizci kao PILOT opet budu u vlasti.
      Taj nikogovic je zavio u crno butum Tuzlu prodavajući damu za bubrege evo 25 godina. Ko kod bude prvi u tuzlake ima da se riješi prvo ovakvih smradova.
      Na Dervisu je…zar ne..!!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here