Ajanović: Nemoralni tužitelji služe nacionalistima i lažnim socijaldemokratima

U povodu novih dokaza o djelovanju pravosudne mafije saopćenjem za javnost oglasio se predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, koji kaže:

“Objavljeni obavještajni audiosnimci vezani za djelovanje Tužilaštva BiH u potpunosti dokazuju osnovanost brojnih višegodišnjih upozorenja BOSS-a o kompromitovanosti i korumpiranosti institucija i pravosuđa u BiH, a posebno nakon pravosudne reforme iz 2003. godine kada je normirano da samo tužilaštvo može donijeti odluku o krivičnom procesuiranju, za razliku od prethodne mogućnosti podnošenja sudu privatne krivične prijave od strane bilo kojeg pravnog ili fizičkog lica, na osnovu koje je sud bio dužan odlučivati da li postoji krivična odgovornost prijavljenih, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Okolnost da je vladavina zakona i pravde u državi i procesuiranje kriminalnih lica svih vrsta gotovo dvije decenije u rukama tužitelja na svim nivoima, te da su nemoralni tužitelji iskoristili takvo stanje da služe nacionalistima i lažnim socijaldemokratima prikrivajući njihove krivične radnje držeći krivične prijave u ladicama do zastare krivičnog gonjenja ili propuštajući obavezu procesuiranja, te montiranje krivičnih postupaka u političke svrhe – rezultirala je i javnim stavovima nosilaca pravosudnih funkcija da u BiH vlada pravosudna mafija.

Najnoviji pravosudni skandal u kojem se audiosnimcima razotkrivaju nemoralna djelovanja tužilaca na svim nivoima u BiH, obavezuje na adekvatnu pravosudnu reformu i obezbjeđenje prava građana na podnošenje krivične prijave nadležnom sudu u slučaju da tužilaštvo odbije krivično procesuirati prijavljena lica, ali obavezuje i na krivičnu istragu u konkretnom slučaju o tužiteljima za koje se iznose obavještajni podaci da su korumpirani, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović u današnjem saopćenju za javnost.

Podijeli

3 0 komentara

    • Osuo drvlje i kamenje na korumpirane tužioce i pravosuđe, općenito, a brani na sudu jednog od tih tužilaca protiv “nepodobnih” medija i mislećih novinara. Jedna glava – dva mišljenja. Važan je džep

  1. Ovaj korumpirani kriminogeni bolesnik, iz BOSS-a palamudi o pravu i pravdi….Pa koga on nije ucjenjivao, mobingovao, slagao, podmetnuo mu – taj nije prošao pored njega.
    Vjerovatno ovakvim šupljažama želi ponovo ući u igru. Nadajmo se da je vječno pročitan.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *